Γιώργος Χρυσάφης

Athletic Performance Specialist

Το 1993 ξεκινάει την καριέρα ως υπεύθυνος Φυσικής Κατάστασης στην ομάδα μπάσκετ του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ. Από τότε και μετά, συνεργάστηκε με αντρικές και γυναικείες ομάδες όπως ο ΑΙΑΝΤΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ, ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ο ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ, ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ, ο ΑΡΗΣ, ο ΠΑΟΚ ο ΗΡΑΚΛΗΣ  και η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ΛΙΒΑΝΟΥ. Είχε την τύχη να συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες αλλά και ξένους προπονητές όπως ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο Κώστας Πιλαφίδης, ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής,ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Σβι Σέρφ,ο Ταμπ Μπαλτγουιν, ο Γιώργος Καλαφατάκης,ο Νίκος Δημητρίου, ο Παρασκευάς Μουρατίδης,ο Νίκος Χασόπουλος και άλλους λιγότερο ίσως γνωστούς, αλλά ικανότατους προπονητές.Κάτω από τις οδηγίες του γυμνάστηκαν μεγάλοι Έλληνες και ξένοι μπασκετμπολίστες όπως οι: Νίκος Μπουντούρης, Γιώργος Σιγάλας, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιώργος Μπαλογιάννης, Παναγιώτης Λιαδέλης, Γιάννης Καλαμπόκης, Μανώλης Παπαμακάριος, Λάζαρος Αγαδάκος, Κώστας Χαραλαμπίδης, Σάββας Ηλιάδης,Γουόλτερ Μπέρι, Μπεν Χάντλοχτεν, Τσάρλι Σμιθ, Σκούνι Πεν, Αντρέ Χάτσον, Πητ Μάικλ, Σειν Χιλ, Γιέγκορ Μεσαριάκοφ, Νικήτα Μοργκούνωφ, Γκρεκ Χίζνιακ, Σλάβεν Ρίματς, Ντούσαν Κέτσμαν, Νενάντ Τσάνακ, Βλάντο Σκεπάνοβιτς, Γουίλιαμ Έιβερι και άλλοι.

Στις αρχές του 2009 με τον παλιό συναθλητή, φίλο και στενό συνεργάτη του Βασίλη Βαρδή ολοκληρώνουν την δημιουργία της Ακαδημίας Φυσικής Κατάστασης  μία καινοτόμο ιδέα που στόχο έχει την προπόνηση  νεαρών αλλά και επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Γίνεται πολύτιμος συνεργάτης προπονητών ατομικής τεχνικής αλλά και Ακαδημιών Ποδοσφαίρου παρέχοντας την εξειδικευμένη καθοδήγηση στο κομμάτι της έντασης και του όγκου της προπόνησης νεαρών ποδοσφαιριστών της αναπτυξιακής ηλικίας.

Επιμελείται το κεφάλαιο της ανάπτυξης της δύναμής στο βιβλίο “Το ποδόσφαιρο στις αναπτυξιακές ηλικίες” του Θόδωρου Ελευθεριάδη.

Οι πρωτοποριακές προπονητικές μέθοδοι ανάπτυξης της ταχύτητας, της αλτικότητας, της ισορροπίας  της δύναμης, της ευκινησίας, της εκρηκτικότητας – πρώτο βήμα, συνέβαλαν καθοριστικά στην επαγγελματική καταξίωση πολλών αθλητών, που κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις  απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου ( physical game).

To 2014 αναλαμβάνει  την  προπονητική καθοδήγηση της PROPONISIS -All About Training and Sports,  και επαναπροσδιορίζει τις σύγχρονες απαιτήσεις στην προπόνηση φυσικής κατάστασης (strength and conditioning)  από όλα τα ομαδικά αλλά και ατομικά αθλήματα σχεδιάζοντας το Proponisis Training System (P.T.S.), ένα σύστημα προπόνησης που αναθεωρεί όλες τις κλασσικές μεθόδους εκγύμνασης.

Πρωταθλητής στίβου, Πανελληνιονίκης, Βαλκανιονίκης στο αγώνισμα των 400μ και 400μ. μετ’ εμποδίων.

Αν θέλετε να μιλήσουμε μπορείτε να με καλέσετε στο 6932907820