Βασίλης Βαρδής

Athletic Performance Specialist

Απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ με ειδικότητα στον Κλασικό αθλητισμό και εξειδίκευση στα άλματα.Στο ξεκίνημα της προπονητικής διαδρομής του αναλαμβάνει την ευθύνη της προπόνησης Φυσικής Κατάστασης στην ομάδα Μπάσκετ του Απόλλωνα Καλαμαριάς και μοιράζεται το μερίδιο της επιτυχίας της ομάδας με την άνοδο στην Β’ Εθνική Κατηγορία. Τα επόμενα χρόνια το ενδιαφέρον του στρέφεται στις αναπτυξιακές ηλικίες και συνεργάζεται με την ομάδα του ΠΑΟΚ και ειδικότερα τις παιδικοεφηβικές ομάδες του συλλόγου. Το 2010 στέφεται Πρωταθλητής Ελλάδος με την ομάδα κορασίδων του ΠΑΟΚ. Την επόμενη σεζόν ξεκινάει τη συνεργασία με την εφηβική ομάδα του ΑΡΗ ως προπονητής Φυσικής Κατάστασης και μετά από μία εξαιρετική χρονιά γίνεται ξανά πρωταθλητής Ελλάδος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των Τρικάλων.

Παράλληλα, με τον παλιό συναθλητή, φίλο και στενό συνεργάτη Γιώργο Χρυσάφη ολοκληρώνουν την δημιουργία την Ακαδημία Φυσικής Κατάστασης του και συστηματοποιούν τις σύγχρονες απαιτήσεις στην προπόνηση φυσικής κατάστασης (strength and conditioning) αναλαμβάνοντας την προπόνηση αθλητών από όλα τα αθλήματα.To 2014 με  την  ιδρυση  της PROPONISIS -All About Training and Sports,  εργάζεται για τον επαναπροσδιορισμό των  σύγχρονων απαιτήσεων στην προπόνηση φυσικής κατάστασης (strength and conditioning)   όλων των ομαδικών αλλά και ατομικών αθλημάτων σχεδιάζοντας το Proponisis Training System (P.T.S.), ένα σύστημα προπόνησης που αναθεωρεί όλες τις κλασσικές μεθόδους εκγύμνασης.

Κάτω από τις οδηγίες του γυμνάστηκαν και γυμνάζονται καθημερινά πολλοί ταλαντούχοι νέοι και νέες αθλητές και αθλήτριες σ’ αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική προπονητική φάση της αθλητικής τους ζωής.

Υπήρξε αθλητής στίβου του ΗΡΑΚΛΗ και έχει Πανελλήνιες Νίκες στους δρόμους ταχύτητας των 150μ παίδων 100μ εφήβων και της σκυταλοδρομίας 4Χ100 ανδρών και εφήβων.Είναι Ιδρυτικό Μέλος του Ολυμπιακού Μουσείου της Θεσσαλονίκης και του συλλόγου Βετεράνων Αθλητών Στίβου του ΗΡΑΚΛΗ.

Αν θέλετε να μιλήσουμε μπορείτε να με καλέσετε στο 6973804621